شات رحيل القمر
اهلا ومرحبا بكم وجودكم انار المنتدى نامل ان تفيد وتستفيد
ويسعدنا تسجيل معنا
وحيد

شات رحيل القمر.شات ليالى الحب،دردشة وحيد،شات عمرى،شات العيله، دردشة مصرية،شات بنات مصر،شات ماستر وحيد،الشات المصري،دردشة وشات العيله،شات عمرى،شات مصري، منتديات وثقافات وادب. شات المنصورة, شات المنصورة الكتابى, شات موجة حب
 
البوابةالبوابة  الرئيسيةالرئيسية  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 * طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
صاحب الموقع

مؤسس المنتدى


مؤسس المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 109
تاريخ التسجيل : 30/05/2015
الموقع : ليالى الحب

مُساهمةموضوع: * طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً   الأربعاء 03 يونيو 2015, 5:59 pm


المكونات

3ك طماطم طازجة
1 بصلة متوسطة مقطعة قطع كبيره
3 فص ثوم صحيح
4 فلفلات رومي أحمر
2 ورقة لورا
1/2 م -ك كرفس
ذرة قرفه
1/2 م-ص مسترده (خردل)
1/2 كوب سكر بني
1/2 كوب سكر أبيض
1 كوب خل أبيض
1 م-ص فلفل أبيض........علشان اللون
1 م-ك ملح بحرى


الطريقـة

- تُغسل الطماطم جيداً و تُقطع بالقشر إلى أربع قطع و تُوضع في وعاء على النار.
- يُضاف البصل المقطع قطع كبيره والثوم الصحيح.
- يُقطع الفلفل الأحمر ويُنزع منه البذور ويُضاف إلى المكونات السابقة.
- يضاف الماء ويرفع على نار هادئة لمدة تتراوح من 45 دقيقة إلى 60 دقيقة حتى يتركز السائل.
- يُوضع ورق اللورا والكرفس والفلفل أسود والقرفه والمسترده في كيس شاش و تُربط جيداً حتى يسهُل التخلص منها لاحقاً.
- يُوضع كيس الشاش في الصلصة وتُرفع على النار لتغلي ثم تُخفض درجة الحرارة و تُترك على النار الهادئة.
- تصفى الصلصة بالمصفاة ثم يُضاف الخل الأبيض والسكر البني والسكر الأبيض.
- تُرفع علي النار حتى يقل حجمها وتتركز و نحصل على صلصة الكاتشب بالقوام المعروف ....
ملحوظة هامة:
=======
*لاحظى أن القوام بيتخن أو بيغلظ بعد أن يبرد الكاتشب أكثر منه وهو بارد بدرجة ليست بكبيرة ولكن تؤخذ فى الحسبان.
*ممكن لو الطماطم اللى جبتيها ماطلعتش حمرا أوى وعاوزه تكسبى لون أحمر غامق للكاتشب بتاعك فى هذه الحاله...يمكن أن تضعى فلفل
قرنقوطى موجود عند العطارين(وهو مش حريف يعنى مش حراء...لون بس).
*لو حدث لقدر الله أى خطأ وطبعاً سيكون موش بسبب مقاديرى أنا ....المهم لو القوام طلع معاكى سائل شويتين وعاوز تغلظيه تعملى ايه؟؟؟
مفيش مشكلة على ال 3 كيلوا طماطم دول مثلاً تضعى 1و 1/2 ملعقه-ص على 1/4 كوب ماء كده وتدوبيهم كويس وتضفيهم للخليط
يغلظ معاكى ان شاء الله وينضبط الايمالشن بتاعه اى القوام.
وعلى فكره ال 3 كيلوا دول يطلعوا معاكى 3 زجاجات من بتوع هاينز اللى أن شاء الله حتنسيها بعد كده خالص بس ممكن تستعملى زجاجاتهم فارغه فقط وتعبيها انتى.....ولكن بعد تعقيمها على لهب عين الموقد بتاعك..


و 1000 هناااااااااااااااااااااا وشفاااااااااااااااااااااا
كده تقدرى أن تضعى على مائدتك زجاجة ...كاتشب.....ومكتوب عليها.......صنع ايديكى....والله عليكى
ووداعاً لل KETCHUP صنع المانيا.

وملحوظة هامة جداً:
لكل عشاق الكاتشب يمكن عمل كمية تناسب السنة أو العام كله
وتوزعيها فى عبوات زجاجيه (شرط أن تكون زجاج وياريت لو لونه معتم يكون افضل) وتعقميها زى ماشرحتلك وممكن أن تضعى بعض قطرات من الزيت على وجه كول زجاجه...بس هذا للتخزين مده طويله...........
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://r7yl-moon.gid3an.com
همس
لؤلؤة المنتدى
لؤلؤة المنتدى


عدد المساهمات : 39
تاريخ التسجيل : 02/03/2016
الموقع : منتديات وشات رحــيل القمر

مُساهمةموضوع: رد: * طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً   الخميس 10 مارس 2016, 7:49 am

يسسلمو اطروحاتك
والله لايحرمنا المشاركة المتميزة
مودتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
* طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شات رحيل القمر :: المنتدى الاسلامى :: شامل لتجميع المواضيع-
انتقل الى: